Wat maak je met rode en witte wijnazijn?

In de foodybox Lente van Kroon op het werk zaten een fles rode wijnazijn en een fles witte wijnazijn van Tromp en Rueb. Leuk om dat weer eens in huis te hebben, maar wanneer gebruik je witte of rode wijnazijn? Ik ging op onderzoek uit en er zijn heel veel mogelijkheden om het te gebruiken.

Je kunt het onder andere gebruiken om vlees mee te marineren of een salade dressing te maken. Azijn is ook een vervanger voor zout. Dus er zijn geen redenen om het niet te gebruiken. En toch, als ik naar mijn eigen recepten kijk, gebruik ik het niet heel vaak. Gelukkig heb ik wel wat recepten op de site staan waarin ik rode of witte azijn gebruik. Hieronder laat ik je een aantal recepten zien waarin ik rode of witte wijnazijn gebruik. Kijk je mee?

Wijnazijn
Recepten met rode wijnazijn

 1. Rode bietensalade met spicy amandelen en pecannoten.
  Rode bietensalade met spicy amandelen en pecannoten, geitenkaas en dadels
  Zoet, zuur, spicy, deze salade heeft van alles wat! Klik hier voor het recept.
 2. Zoete aardappelsalade
  Zoete aardappelsalade-barbecue-lovetocookhealthy
  De rode wijnazijn zorgt voor een heerlijke zure dressing als tegenhanger van de zoete aardappel. Klik hier voor het recept.
 3. Beef broccoli stew
  Broccoli-beef-stew-2
  Een heerlijk, makkelijk stoofpotje waarbij het vlees mals wordt gemaakt door de rode wijnazijn. Klik hier voor het recept.

Recepten met witte wijnazijn
Tijdens het maken van deze blog kwam ik erachter dat ik maar een recept met witte wijnazijn heb en dat is deze gazpacho.

Gazpacho
Gazpacho-lovetocookhealthy
In deze zomerse gazpacho is de witte wijnazijn een heerlijke smaakversterker. Klik hier voor het recept.

Ik zal de komende tijd eens kijken of ik witte wijnazijn vaker kan toepassen in mijn recepten. Zoek je nog meer recepten waarin in rode wijnazijn wordt gebruikt? Tik dan rode wijnazijn in in het zoekvenster en je krijgt een lijst met recepten. 

Gebruik jij vaak rode of witte wijnazijn?

Heb jij een recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s