Gazpacho

Twee jaar geleden maakte ik een gazpacho van abrikozen, omdat ik toen geen tomaten kon eten. Na mijn zwangerschap lijkt mijn lichaam te zijn gereset, waardoor ik wel weer tomaten kan eten en dus eet ik ze volop.

Nu vond ik het de hoogste tijd om een echte gazpacho te maken. De tip is om deze een aantal uur of zelfs een dag van tevoren te maken, zodat de smaken goed intrekken. Net na het maken van de gazpacho proef je de smaken nog niet volop, maar als je het even laat staan, zul je zien dat hij heerlijk smaakt.

Ingrediënten:
– 1 kilo rijpe trostomaten
– 1 oranje paprika
– 1/2 komkommer
– 1 teentje knoflook
– 3 eetlepels olijfolie
– 3 eetlepels witte wijnazijn
– 1 theelepel zout

Bereidingswijze:
– Was de groente en snijd de tomaten in partjes en de paprika en komkommer in stukjes.
– Doe de tomaten, paprika, komkommer en knoflook in een blender of keukenmachine en zet de machine aan.
– Laat net zolang draaien tot er een mooie gazpacho ontstaat.
– Voeg de olijfolie, witte wijnazijn en zout toe en laat de machine even kort draaien.
– Giet de gazpacho in glazen, dek deze af en laat de gazpacho tenminste 4 uur koud worden in koelkast.
– Enjoy!

Totale bereidingstijd: 15 minuten + 4-8 uur wachttijd.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

Een gedachte over “Gazpacho

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s