Over Love to cook healthy

Hoi, mijn naam is Nicole en ik ben deze foodblog begonnen, omdat ik een passie voor koken heb en graag nieuwe gerechten maak.

Mijn doel
Ik probeer zo gezond mogelijk te koken, door magere producten te gebruiken, (bijna) niet uit pakjes te koken en niet al te moeilijke gerechten te bereiden.
Ik vind het namelijk vreselijk om na mijn werk nog uren in de keuken te moeten staan voordat ik uiteindelijk kan eten. De meeste recepten die ik op de site zet hebben een bereidingstijd van maximaal 45 minuten.

Toch zul je af en toe recepten voorbij zien komen die een langere bereidingstijd hebben. Deze gerechten maak ik altijd in het weekend, wanneer ik meer tijd heb om te koken.

Barcelona
Ik heb iets meer dan 10 jaar in Barcelona gewoond en daar volop genoten van de Spaanse/Catalaanse keuken. Ik laat je daar van meegenieten door ook Spaanse gerechten op deze blog te zetten. Leuk voor als je eens een tapasavond wilt organiseren of gewoon op zoek naar een Spaans gerecht.

There is more!
Love to cook healthy bestaat niet alleen uit recepten. Je vindt hier ook restaurant & productenreviews, basis kookinformatie en (eet)dagboeken.

Hopelijk doe je inspiratie op en vooral veel kookplezier. Eet smakelijk!

Groetjes,
Nicole

Ps1: ik heb een zwak voor chocolade en Engelse drop, waar ik me dan ook regelmatig te goed aan doe.
Ps2: ik heb reflux, daarom zul een aantal ingrediënten je niet (of nauwelijks) op mijn site tegenkomen: rauwe tomaat, citrusvruchten, alcohol, bladerdeeg, gefrituurde gerechten, volle zuivelproducten, te kruidig/pittig eten, vette sauzen, azijn of andere zure producten.
Het feit dat ik ze weglaat, hoeft overigens niet te betekenen dat jij ze niet kunt toevoegen. Ik merk echter vaak, dat je deze ingrediënten makkelijk weg kunt laten in een recept.
Ps3: Ik gebruik een heteluchtoven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s