Vandaag heb ik het recept voor je van een quiche met tomaat en courgette. Er zit geraspte kaas doorheen, zodat de quiche een beetje pizza-achtig aandoet qua smaak. Ook deze quiche is makkelijk te maken en heb je in een uur op tafel staan. Lees je mee voor het recept?
Ingrediënten voor een quiche
– een rol vers hartige taartdeeg
– drie trostomaten
– 1 courgette
– 3 eieren
– 1 beker crème fraîche (250 ml)
– 2 theelepels Italiaanse kruiden
– 100 gram geraspte kaas
– peper en zout
– olijfolie
Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 180 graden en stel in op 40 minuten.
– Leg 1 tomaat en een stukje courgette apart.
– Was de groentes en snijd ze in blokjes.
– Verhit wat olijfolie in een pan en roerbak de groentes met een theelepel Italiaanse kruiden gaar en giet dan af.
– Klop de eieren met de crème fraîche, een theelepel Italiaanse kruiden en maak op smaak met peper en zout.
– Vet een taartvorm in en bekleed deze met het hartige taartdeeg. Prik gaatjes in de bodem.
– Leg de groentes op de bodem met bovenop 3/4 van de kaas.
– Giet hierover het eimengsel.
– Snijd de overgebleven tomaat en courgette in plakjes.
– Bak de courgette kort aan in een pan en leg dan samen met de tomaat op het eimengsel.
– Maak af met de overgebleven kaas en zet de quiche in de oven.
– Bak de quiche in 40 minuten gaar.
– Eet smakelijk.
Totale bereidingstijd: 1 uur.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!