Quiche met tomaat en courgette

Vandaag heb ik het recept voor je van een quiche met tomaat en courgette. Er zit geraspte kaas doorheen, zodat de quiche een beetje pizza-achtig aandoet qua smaak. Ook deze quiche is makkelijk te maken en heb je in een uur op tafel staan.  Lees je mee voor het recept?
Ingrediënten voor een quiche

– een rol vers hartige taartdeeg
– drie trostomaten
– 1 courgette
– 3 eieren
– 1 beker crème fraîche (250 ml)
– 2 theelepels Italiaanse kruiden
– 100 gram geraspte kaas
– peper en zout
– olijfolie

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 180 graden en stel in op 40 minuten.
– Leg 1 tomaat en een stukje courgette apart.
– Was de groentes en snijd ze in blokjes.
– Verhit wat olijfolie in een pan en roerbak de groentes met een theelepel Italiaanse kruiden gaar en giet dan af.
– Klop de eieren met de crème fraîche, een theelepel Italiaanse kruiden en maak op smaak met peper en zout.
– Vet een taartvorm in en bekleed deze met het hartige taartdeeg. Prik gaatjes in de bodem.
– Leg de groentes op de bodem met bovenop 3/4 van de kaas.
– Giet hierover het eimengsel.
– Snijd de overgebleven tomaat en courgette in plakjes.
– Bak de courgette kort aan in een pan en leg dan samen met de tomaat op het eimengsel.
– Maak af met de overgebleven kaas en zet de quiche in de oven.
– Bak de quiche in 40 minuten gaar.
– Eet smakelijk.

Totale bereidingstijd: 1 uur.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s