BBQ: Zoete aardappelsalade

Nu het mooie weer zich steeds vaker laat zien, kunnen de barbecues ook weer aan. Toen het in mei zulk mooi weer was, gingen ook wij lekker barbecueën. Maar in plaats van een groene salade op tafel te zetten, besloot ik een lekkere zoete aardappelsalade te maken.

De salade was een ware hit. De combinatie van lauwe, geroosterde zoete aardappel met de zure dressing is echt ontzettend lekker. Behalve de voorbereiding hoef je niet zo heel veel te doen dan wachten tot de oven het werk heeft gedaan. Het enige wat jij dan nog moet doen is de dressing er over heen gieten en klaar is kees.

Ingrediënten voor een kleine salade (4 personen):
– drie zoete aardappelen
– twee bosuitjes
– twee handjes pijnboompitten
– bieslook naar smaak
– vijf eetlepels rode wijnazijn
– twee eetlepels honing
– twee eetlepels olijfolie + extra voor de aardappels

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden en stel in op 35 minuten. Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes. Snijd de bosui en bieslook in ringetjes. (of gebruik gedroogde bieslook). Doe de zoete aardappelen in een ovenschaal en scheep hier wat olijfolie doorheen. Bak de zoete aardappelblokjes in 35 minuten gaar.
Maak ondertussen de dressing. Meng de bieslook, bosui, rode wijnazijn, honing en de twee eetlepels olijfolie tot een dressing. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan.

Als de zoete aardappel klaar is, doe je de blokjes in een schaal en laat even afkoelen. Doe nu de dressing erover tot je ziet dat het voldoende gemengd is. Je zult wat dressing overhouden. Doe als laatste de pijnboompitten erover. Eet smakelijk!
Zoete aardappelsalade-barbecue-lovetocookhealthy
Totale bereidingstijd: 45 minuten.

Ps: ook lekker met feta!

6 gedachtes over “BBQ: Zoete aardappelsalade

      1. Ik ook! En het schijnt nog gezond te zijn ook 😛 Ik doe weleens een in de oven/magnetron en eet ‘m dan gewoon als snack met wat kaneel eroverheen. SO GOOD.

        Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s