In de foodybox zomer van Kroon op het werk zat de nieuwste smaak Amarula raspberry chocolate African baobap. Daar besloot ik deze heerlijke tiramisu mee te maken. Is hij healthy? Nee, absoluut niet. Is hij lekker? Ja, deze tiramisu wil je proeven. Lees je mee voor het recept?
Ingrediënten:
– 250 ml mascarpone
– 250 ml slagroom
– 150 gram witte chocolade + 3 blokjes voor de garnering
– 30 gram suiker
– 1 pak lange vingers
– Amarula rasperberry chocolate African baobap
– 1 pot frambozenjam
Bereidingswijze:
– Breek de chocolade in blokjes en verwarm met 75 ml slagroom in een steelpan. Roer net zo lang tot de chocolade gesmolten en goed gemengd is met de slagroom. Zet weg en laat afkoelen.
– Doe de suiker en overgebleven slagroom in een kom en mix de slagroom lobbig.
– Doe de mascarpone er bij en mix tot je een glad geheel hebt.
– Spatel het chocolademengsel er door en zorg voor een glad geheel.
– Giet een laag Amarula in een diep bord en doop hierin de lange vingers en leg ze op de bodem van een langwerpige ovenschaal. Giet er extra Amarula bij tot je de helft van de lange vingers in Amarula hebt gedoopt en leg ze in de ovenschaal.
– Smeer hierover de helft van het slagroommengsel.
– Klop 8 eetlepels frambozenjam los in een kom en smeer de helft over het slagroommengsel.
– Maak nog een laag met de overgebleven lange vingers door ze eerst weer in Amarula te dopen en smeer hierop het restant van het slagroommengsel.
– Als laatste smeer je voorzichtig de overgebleven jam op de tiramisu.
– Dek de tiramisu af met vershoudfolie en zet voor minimaal 4 uur in de koelkast.
– Rasp snippers van de overgebleven chocolade en bewaar deze om de tiramisu mee te garneren.
– Eet smakelijk.
Totale bereidingstijd: 30 minuten en 4 uur wachttijd.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!