Ik zag op Pinterest al een paar keer ei muffins (egg muffins) voorbij komen en besloot dat ik ze ook maar eens ging maken. Mijn proefkonijn was mijn vriend en hij keurde ze goed.
Ik had er gelijk twaalf gemaakt, zodat we de overgebleven ei muffins de volgende dag mee konden nemen naar ons werk. Ik zag bij veel recepten dat er melk werd gebruikt, met de waarschuwing dat de ei muffins gauw inzakten. Daarom heb ik er voor gekozen om geen melk te gebruiken. Daarmee stortten de ei muffins maar minimaal in.
Ingrediënten voor twaalf ei muffins:
– zes eieren
– een bakje kalkoenreepjes
– een halve gele paprika
– een tomaat
– geraspte kaas 30+
– zout en peper
– olijfolie
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden en stel in op 20 minuten.
Vet een muffinvorm in met de olijfolie of leg papieren muffinvormpjes in of gebruik siliconen vormpjes. Ik zal eerlijk zijn dat met de ingevette vorm, de muffins alsnog aan de bodem plakte, dus in het vervolg zal ik papieren of siliconen vormpjes gebruiken.
Snijd de paprika en tomaat fijn en kluts de eieren met zout en peper. Doe nu de groente en kalkoenreepjes in de muffinvormpjes en giet de eieren er over heen. Maak af met de geraspte kaas.
Bak de muffins gaar en serveer. Lekker als ontbijt, lunch, brunch of bijgerecht voor bijvoorbeeld een buffet.
Totale bereidingstijd: 25 minuten.
6 gedachtes over “Ei muffins uit de oven”