Nachos zijn zo ontzettend lekker. De kaas, de knapperige nachos … goddelijk…. Helaas maken de calorieën die portie nachos helaas niet zo gezond.
Dus toen dacht ik: Waarom zou je geen “nachos” maken met fruit? Bijvoorbeeld met appel? Het resultaat was dit vrolijke bord appel nachos. Erg leuk om tijdens een kinderfeestje te serveren of als je zelf je appel wilt pimpen.
Ingrediënten voor 1 portie:
– een appel
– vijf pecannoten
– een handje cacao nibs
– een theelepel pindakaas
– een scheut honing
Bereidingswijze:
Verwarm de pindakaas en honing in een steelpan en roer goed tot er een sausje ontstaat. Schil de appel en snijf in dunne schijfjes. Hak de pecannoten fijn. Verspreid de schijfjes over het bord, giet de pindakaas-honingdressing over de appel en strooi de cacaonibs en pecannoten erover. Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 5 minuten.