Plaattaart met zoete aardappels

Vandaag heb ik het recept voor je van een plaattaart met zoete aardappels en geitenkaas. Deze plaattaart staat binnen 50 minuten op tafel en is heel makkelijk te maken. Lees je mee voor het recept?
Ingrediënten voor een plaattaart

– een rol verse bladerdeeg
– 3 volle eetlepels crème fraîche
–  2 zoete aardappels
– 1 sjalotje
– 100 gram zachte geitenkaas
– 1 theelepel gedroogde tijm
– 1 theelepel oregano
– peper

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 200 graden en stel in op 20 minuten.
– Schil de zoete aardappels en kook een ervan in 20 minuten gaar en zet dan weg.
– Snijd de andere in hele dunne plakjes.
– Snijd het sjalotje in dunnen rondjes.
– Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat.
– Pureer de gekookte zoete aardappel met de crème fraîche en maak op smaak met wat peper.
– Smeer het mengsel over het bladerdeeg en laad de randjes vrij.
– Strooi de sjalot ringetjes over de taart en beleg de plaattaart daarna met de zoete aardappelschijfplakjes.
– Strooi nu de oregano en tijm over de plaattaart en maak op smaak met wat peper.
– Verkruimel als laatste de geitenkaas over de plaattaart.
– Bak de plaattaart in 20 minuten gaar.
– Eet smakelijk.

Totale bereidingstijd: 50 minuten.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s