Spinaziequiche

Vandaag heb ik het recept voor je van een spinaziequiche met ricotta. Er zit geraspte mozzarella doorheen, zodat de peuter de quiche ook kan eten. Voor extra smaak kun je de mozzarella vervangen door parmezaanse kaas. Deze quiche is makkelijk te maken en heb je in een uur op tafel staan.  Lees je mee voor het recept?
Ingrediënten voor een quiche

– een rol vers hartig taartdeeg
– 300 gram spinazie
– 3 eieren
– 250 gram ricotta
– 100 ml kookroom
– 100 gram mozzarella of geraspte Parmezaanse kaas
– een rode ui
– 2 teentjes knoflook
– peper en een snuf zout
– olijfolie

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 200 graden en stel in op 35 minuten.
– Snipper de ui en pel de knoflook.
– Verhit wat olijfolie in een pan, pers de knoflook boven de pan en fruit hierin de ui en knoflook.
– Voeg dan de spinazie beetje bij beetje toe en roerbak tot alles geslonken is. Haal van het fornuis en zet apart.
– Klop de eieren met de ricotta en kookroom los en maak op smaak met peper en een snuf zout.
– Roer de spinazie, ui en knoflook door het eimengsel en roer hier ook de kaas doorheen.
– Vet een taartvorm in en bekleed deze met het hartige taartdeeg. Prik gaatjes in de bodem.
– Stort het mengsel in de taartvorm.
– Bak de quiche in 35 minuten gaar.
– Eet smakelijk.

Totale bereidingstijd: 1 uur.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s