Chocoladetulband met rode wijn en kersen

In de Foodybox kerst van Kroon op het werk zat dit jaar een fles Mapu-wijn van Baron Philippe de Rothschild. Dit is een heerlijke Merlot afkomstig uit de Chileense Maule Valley.

Nu wilde ik er een mooi recept mee maken en ik moest gelijk denken aan chocolade en kersen. Dus bedacht ik deze heerlijke chocoladetulband met rode wijn en kersen.

Lees je mee voor het recept?

Ingrediënten voor een cake:
– 300 gram zelfrijzend bakmeel
– 300 gram boter (kamertemperatuur)
– 300 gram suiker
– vier eieren (kamertemperatuur)
– 1 zakje vanillesuiker
– 75 gram cacaopoeder
– een blik taart en vlaaifruit kersen
– 200 ml Mapu rode Merlot
– een snufje zout
– poedersuiker voor decoratie

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 160 graden en stel in op 70 minuten.
– Mix in een kom de boter, suiker en zout tot een romig mengsel.
– Voeg de eieren één voor één toe en mix tot een glad mengsel.
– Voeg de wijn toe en meng kort.
– Voeg het zelfrijzend bakmeel en cacaopoeder toe aan het beslag. Mix dit tot je een glad beslag hebt.
– Haal de kersen uit het blik en schep wat gelei weg. Vermeng nu een beetje zelfrijzend bakmeel met de kersen en spatel ze dan door het beslag.
– Vet een tulband bakvorm goed in en bestrooi rijkelijk met bloem. Dit zorgt ervoor dat de cake straks makkelijker uit de vorm komt.
– Stort het beslag in de vorm en bak de cake in 75-80 minuten gaar.
– Als hij klaar is laat je hem even afkoelen in het blik, haal je hem er voorzichtig uit en laat je hem vervolgens verder afkoelen op een rooster en decoreer naar wens met poedersuiker. Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 1 uur 30 minuten.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s