Makkelijk op maandag: bonte bonensalade

Deze makkelijk op maandag is zo makkelijk dat je het eigenlijk geen recept kunt noemen, maar ik doe het toch. Het enige wat je hoeft te doen is de ingrediënten van de salade te snijden en door elkaar te husselen en klaar ben je.

Nee, deze bonte bonensalade is absoluut geen culinair hoogstandje, maar beter dan een afhaalmaaltijd. Binnen minder dan tien minuten kun je aan tafel schuiven. Een perfect maaltijd voor als je na een lange dag op je werk, geen zin hebt om uitgebreid te koken en toch je vitamines binnen wilt krijgen. Ik maakte de salade af met olijfolie, zout en peper, maar je kunt je natuurlijk uitleven met een andere dressing.

Ingrediënten voor twee personen:
– een blikje kidneybonen
– een blikje maïs
– een rode paprika
– een halve gele paprika
– een bakje kalkoenreepjes
– olijfolie
– zout en peper

Bereidingswijze:
Was en snijd de paprika in blokjes. Spoel de kidneybonen onder de kraan schoon en laat uitlekken. Doe alle ingrediënten in een kom en hussel goed door. Maak af met een dressing van olijfolie, zout en peper. Verdeel over de borden en klaar ben je. Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 7 minuten.
Bonte bonensalade-lovetocookhealthy (2)

Bonte bonensalade-lovetocookhealthy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s