30 dagen geen chocolade – week 2

Na de eerste week, waarin ik me heel sterk voelde, vond ik het week 2 toch een stuk lastiger om geen chocolade te eten. Wil je weten waarom? Lees maar mee.

Dag 8
Ik loop als sinds zaterdag krom van de spierpijn. Ik ben vol enthousiasme in de sportschool begonnen, maar mijn spieren zijn er iets minder blij mee. Omdat ik mezelf zo zielig vind, wil ik eigenlijk naar de chocolade grijpen… maar ik doe het niet.

Dag 9
Ik ben gisteravond om acht uur gaan sporten. Ik ben begonnen met kickbokslessen en ik vind het hartstikke leuk om te doen. We werken aan conditie en een uur vind ik lang genoeg. Gisteravond hebben we een aantal oefeningen gedaan, die ik in de loop van de dag begin te voelen. Lees: ik kom bijna niet vooruit.

Dag 10
De spierpijn is nog erger dan gisteren en ik voel me wel heel erg zielig. Mijn collega die van mijn challenge weet eet graag chocolade en ze voelt zich bezwaard om dat te eten terwijl ik in de buurt zit. Ik verzeker haar dat ik het echt niet erg vind. Ik draai gewoon mijn rug er naar toe en dan zie ik het ook niet. De geur van de bos bloemen op haar tafel verbloemt de goddelijke chocoladelucht.

Dag 11
Gisteravond heb ik gebokst en iets minder de benen gebruikt. Ondanks dat kan ik nog steeds niet fatsoenlijk uit mijn stoel overeind komen en lopen. Ik besluit tussen de middag naar het winkelcentrum vlak bij mijn werk te lopen in de hoop wat soepeler te worden. Samen met een collega lopen we de Hema in, waar de eerste paaseieren al weer in de schappen liggen. Uhmm gaat dit niet een beetje te ver? Ik dacht dat januari de maand van de goede voornemens was? Wacht dan tenminste tot eind februari met die eieren.
Mijn collega en ik kopen wat snoepjes bij de Jamin (Hallelujah, hier zijn geen paaseieren), ik ga namelijk vanavond de Hatefull eight kijken in de bios. En daar horen snoepjes bij.

Dag 12
Ik sta vroeg op, om naar de sportschool te gaan voor een kickbokstraining. We waren om half 1 thuis gisteravond, maar ondanks dat voel ik me fit. (De film is een aanrader!!) Na de training ben ik wat wiebelig en neem ik een protheine shake. Ik kies voor de smaak vanille. ´s Middags gaan we naar Zwolle, waar we lekker door de stad lopen. Bij de V&D kijk ik met een schuin oog naar de losse chocolade die ze verkopen.

Dag 13
Op zondag zijn we een beetje in huis bezig. Pas tegen de avond heb ik zin in een stuk chocolade. Ik merk dat de behoefte aan chocolade nog niet weg is in de avond.

Dag 14
Vandaag was het ontzettend druk op mijn werk. Ik zorg ervoor dat ik op mijn tijden eet en als een collega op chocolade trakteert heb ik totaal niet de neiging om ook iets te pakken.

Deze week was ik wel iets meer bezig met chocolade. Ik heb nog steeds zin in chocolade en af en toe, als de behoefte aan chocolade erg groot is, dan denk ik bij mezelf: waarom Nicole, waarom moest je nou zo nodig een challenge doen? Maar ik zit nu op de helft en ik ben druk genoeg om niet thuis of op het werk in de verleiding te komen om chocolade te snoepen.
Nog twee weken en dan zit de challenge erop! Ik ga dit halen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s