Pittige linzensoep

Ik had nog een zak gedroogde linzen liggen, waar ik toch echt iets mee moest doen. Dus daarom besloot ik er op een zondagavond maar linzensoep van te maken. Mijn vriend was zo lief om mee te helpen en zo bedachten we samen deze heerlijke, pittige linzensoep.

Mijn vriend hielp met het snijden van de rode peper en sjalotjes, wat ik erg fijn vond, want ik heb niet zulke goede ervaringen met het snijden van rode peper. (Iets met lenzen en ogen.) De soep heeft een uurtje op het fornuis geprutteld en we hebben het de dag erna gegeten. De soep is verwarmend en perfect voor in de winter.

Ingrediënten voor een liter soep:
– twee sjalotjes
– een rode peper
– een snuf knoflookpoeder of een teentje knoflook
– vijf waswortelen
– 420 gram geweekte linzen
– een theelepel komijnpoeder
– een theelepel paprikapoeder
– twee blokjes kippenbouillon
– een liter water
– een scheutje olijfolie

Bereidingswijze:
Zet een soeppan op het vuur en verhit de olijfolie. Snijd de sjalotjes (,knoflook) en rode peper fijn. Fruit de sjalotjes (en knoflook) en voeg dan de rode peper toe. Laat even goed meebakken. Snijd de waswortelen in fijne plakjes en doe ze samen met de linzen in de pan. Voeg het water, de bouillonblokjes en de kruiden toe en breng al roerend aan de kook. Laat de soep vervolgens ongeveer 60 minuten pruttelen. Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 1 uur en 20 minuten.

Pittige linzensoep-lovetocookhealthy (2)

Pittige linzensoep-lovetocookhealthy (3)

Pittige linzensoep-lovetocookhealthy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s