Heb je geen zin om uitgebreid te koken, maar staat het je tegen om eten te bestellen? Wat vind je dan van deze makkelijke warme salade vol groenten en vitaminen?
De salade staat snel op tafel en je hebt er niet een waslijst aan ingrediënten voor nodig. Ik maakte deze zoete aardappel broccoli salade voor het avondeten en wat ik over had nam ik de volgende dag mee voor de lunch.
Ingrediënten voor twee personen:
– twee zoete aardappels
– een stronk broccoli
– twee bosuitjes
– een handje granaatappelpitjes (ontdooid)
– twee eetlepels pindakaas
– een scheut agavesiroop
Bereidingswijze:
Schil de zoete aardappels en snijd deze in blokjes. Was de broccoli en snijd in roosjes. Zet een (stoom)pan op het vuur en stoom de zoete aardappels en broccoli gaar.
Snijd ondertussen de bosuitjes fijn en meng de pindakaas met de agavesiroop tot een sausje. Proef of je hem lekker vind en voeg eventueel iets meer agavesiroop toe.
Als de broccoli en zoete aardappel gaar gestoomd zijn, roer je de gesneden bosui erdoor. Verdeel over de borden maak af met de dressing en granaatappelpitjes. Eet smakelijk!