Het is bijna kerst en dus zul je iets vaker dan normaal een recept voorbij zien komen. Ik zal heel eerlijk zijn dat ik dit jaar niet veel tijd had uitgebreid te koken, omdat we midden in een verhuizing en verbouwing zitten. Dus ja, uitgebreide kerstdiners zonder een keuken om in te koken, worden het dit jaar niet.
Maar met wat improviseren kom je een heel eind. Vandaag publiceer ik opnieuw een bijgerecht, namelijk een zoete aardappelpuree waarbij ik de boter heb vervangen door Griekse yoghurt. Zo is de puree toch smeuïg en een stuk lichter op de maag dan de normale aardappelpuree.
Ingrediënten voor twee personen:
– twee zoete aardappelen
– twee volle theelepels magere Griekse yoghurt
– een scheut honing
Bereidingswijze:
Schil de zoete aardappelen en kook ze in ongeveer 20 minuten zacht. Giet het water af en stamp de zoete aardappelen samen met de Griekse yoghurt en honing tot een puree.
2 gedachtes over “Smeuïge zoete aardappelpuree”