Een tijd terug kocht ik bij de Amerikaanse winkel in Amsterdam Graham crackers. Ik had al veel recepten gelezen waarbij de Graham crackers als bodem van taarten of toetjes werd gebruikt. Dus kocht ik ook een doos.
Aangezien ik eens een cheesecake wilde maken combineerde ik een aantal recepten en maakte deze gezondere cheese cake. Je kunt er acht stukjes uit snijden en hij vult goed. Je maakt deze gezondere cheesecake in minder dan een uur, maar vervolgens heeft hij nog wel een paar uur nodig om te koelen.
Ik vind het een perfect toetje voor tijdens de feestdagen, want terwijl deze bakt of afkoelt, kun je gerust andere dingen doen.
Ingrediënten voor acht puntjes:
– 40 gram Graham cracker kruimels
– 1 1/2 eetlepel magere boter, zacht
– 225 gram light roomkaas
– 50 gram kokosbloesemsuiker
– 170 gram Griekse yoghurt
– het eiwit van 2 eieren
– 1/2 theelepel vanille-extract
– het sap van een citroen
– een eetlepel bloem
– 80 gram light bosvruchten jam
– olijfolie
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 180 graden en stel in op 30 minuten.
Meng de graham kruimels en boter zodat alle kruimels door de boter zijn gehaald. Vet een 18 cm springvorm in met olijfolie. Verdeel de kruimels over de bodem en druk goed aan. (Het is een hele dunne bodem).
Meng de roomkaas, kokosbloesemsuiker en het vanille-extract met een handmixer. Voeg vervolgens de yoghurt, het eiwit, citroensap en het bloem toe. Mix kort zodat alle ingrediënten goed gemengd is.
Giet het mengsel over de koekbodem en strijk glad. Verdeel de jam met een vork over de cheesecake en bak de cheesecake in ongeveer 25-30 minuten gaar. Dek eventueel af met folie als de bovenkant van de cheesecake te hard gaat.
Laat de cheesecake op kamertemperatuur komen en laat vervolgens een paar uur in de koelkast koelen. Als het tijd is om de cheesecake te eten, haal je deze uit de oven en snijd je hem aan. Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 45 minuten + ongeveer 4 uur koeltijd.
Je kunt deze gezondere cheesecake natuurlijk ook op een verjaardag serveren!
Een gedachte over “Gezondere cheesecake”