Met de kerstdagen eet je nu eenmaal iets anders dan je normaal gesproken zou doen. Nou vind ik de feestdagen geen excuus om je helemaal te laten gaan, maar ik vind dat je zeker hier en daar mag genieten van een guilty pleasure of capricho, zoals ze in Spanje zeggen.
Deze banana bounty is lekker en erg leuk om op te dienen tijdens de feestdagen. Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Ik serveerde er zelfgemaakte chocoladerozijnen bij, maar je kunt er ook prima een bolletje (yoghurt)ijs bij serveren.
Ingrediënten voor twee personen:
– een rijpe banaan
– een halve reep smeltchocolade, puur (hoe puurder, hoe beter)
– geraspte kokos
– optioneel rozijnen
Bereidingswijze:
Verwarm de chocolade au bain-marie. Snijd de banaan in dunne plakjes. Dompel de buitenkant van de bananenschijfjes met behulp van een cocktailprikker in de chocolade en leg op een met bakpapier bekleed bord. Herhaal dit totdat je alle bananenschijfjes gedaan hebt. Strooi er nu kokosrasp over heen en zet dan het bord in de koelkast.
Optioneel: haal de rozijnen door de chocolade en laat ook op bakpapier in de koelkast drogen.
Laat ongeveer een uur hard worden en serveer de banaan en rozijnen dan op bordjes. Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 20 minuten + 1 uur koelkast.
Een gedachte over “Toetjes: Banana bounty”