Fruitige havermoutpap

Ik eet eigenlijk het hele jaar door havermout. Vroeger at ik altijd al Brinta, maar sinds ik een paar jaar terug havermout ontdekte ben ik helemaal om. Havermout vult voor mij voldoende (ik heb gedurende twee uur geen honger, wat een wonder is) en je kunt het zowel warm als koud eten.

Deze havermoutpap maakte ik nadat ik ´s ochtends getraind had. Het regende buiten en tegelijk scheen de zon, ik had trek en ik wilde iets warms eten en tegelijkertijd de aardbeien verwerken, die ik ineens weer in mijn koelkast ontdekte. (Ik was ze glad vergeten). Dus toen gooide ik gewoon wat ingrediënten bij elkaar en voor ik het wist stond er een heerlijke dampende kom havermoutpap voor mijn neus. Ben je nieuwsgierig geworden? Hier komt het recept!

Ingrediënten voor een persoon:
– een kleine banaan, geprakt
– vier eetlepels havermout
– een theelepel kokos
– 200 ml melk
– een handje aardbeien, in plakjes
– optioneel: honing

Bereidingswijze:
– Doe alle ingrediënten behalve de aardbeien in een steelpan en verwarm al roerend, totdat er een pap ontstaat. (Ik hou van een dikke havermoutpap dus laat ik de pap extra indikken.) Als het klaar is, doe je de pap in een kom en maak af met de aardbeien. Eet smakelijk!

Havermoutpap-stevig-aardbei-kokos

Ik gebruik al een tijdje minder suiker, waardoor de zoetigheid van het fruit voor mij zoet genoeg is. Wil je het wel zoeter, voeg dan bijvoorbeeld honing toe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s