Onder het mom van koop een ingrediënt dat je normaal gesproken niet eet en maak daar een gerecht mee, kocht ik surimi. Surimi, ook wel imitatiekrab, bestaat voor het grootste gedeelte uit witvis, zoals kabeljauw, koolvis of blauwe wijting.
Het wordt veel in sushi verwerkt en in Spanje at ik het vaak door een salade.
Terug in Nederland was ik het vergeten, totdat ik ze weer in de supermarkt zag liggen en ze dus kocht. Ik kocht daarnaast een avocado en een mango en besloot die met de surimi te combineren. Nog wat dressing erover en tadaaa een heerlijke frisse en vullende salade.
Ingrediënten voor twee personen:
– twee avocado´s
– een pakje surimi
– een grote mango
– twee eetlepels light mayonaise
– kerriepoeder naar smaak
Bereidingswijze:
Snijd de avocado´s door midden, draai de beide kanten in tegenovergestelde richting en haal van elkaar af. Wip de pit eruit en snijd voorzichtig blokjes in het vruchtvlees. Doe de avocado in een kom. Draai de schil binnenste buiten en schep het vruchtvlees eruit. Doe dit hetzelfde met de mango. Snijd de surimi in ringetjes en voeg bij de avocado en mango. Hussel door elkaar. Meng de mayonaise en kerriepoeder en doe over de salade. Eet smakelijk!