Caprese plaattaart

Vandaag heb ik het recept voor je van een caprese plaattaart. Net zoals alle andere plaattaarten is dit een super makkelijk recept, waar je weinig werk aan hebt, maar wel een heerlijk maal of hapje op tafel zet.  Lees je mee voor het recept?


Ingrediënten voor een plaattaart

– een rol vers bladerdeeg
– een pot groene pesto
– een bol mozzarella
– 125 ml crème fraîche
– 2 trostomaten
–  een handje pijnboompitten

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 200 graden en stel in op 25 minuten.
– Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat, vouw de randjes naar binnen en prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg (niet de randjes).
– Snijd de tomaten en mozzarella in dunne plakken.
– Meng de crème fraîche met een eetlepel pesto en smeer het bladerdeeg hiermee in.
– Verdeel de tomaten, mozzarella en pijnboompitjes over de plaattaart en doe er naar smaak nog wat pesto op.
– Bak de plaattaart in 20-25 minuten gaar.
– Eet smakelijk.

Totale bereidingstijd: 35 minuten.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

Plaats een reactie