Palmeras (bladerdeegkoekjes)

Toen ik in Spanje woonde hadden we op elke hoek van de straat wel een bakker zitten die naast (stok)broden allemaal lekkere koekjes en taarten verkocht. Ik liep daar regelmatig naar binnen voor een lekkere snack. Op een bepaald moment waren de palmeras favoriet (dit zag je ook terug in mijn gewicht toen 😉 ) en dat waren heerlijke, grote bladerdeeg vlinders met suiker.

Ik besloot ze laatst eens te maken, maar dan wel de kleinere variant. Ze zijn namelijk niet heel goed voor de lijn, maar van deze kleine palmeras (palmeritas) kun je er prima een bij de koffie of thee eten. Lees je mee hoe je ze maakt?

Ingrediënten voor 20 palmeras:
– 1 rol vers bladerdeeg
– 100 gram kristalsuiker
Overig:
– 1 vel bakpapier

Bereidingswijze*:
– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Rol het bladerdeeg uit op het meegeleverde bakpapier.
– Strooi hierover de helft van de suiker en druk dit voorzichtig met de handen en deegroller in het deeg.
– Leg nu het vel bakpapier over het bladerdeeg, druk voorzichtig aan en draai het bladerdeeg dan voorzichtig om.
– Haal het bakpapier van de bovenkant en strooi de rest van de suiker over het bladerdeeg. Druk opnieuw voorzichtig met de handen en deegroller in het deeg.
– Vouw het bladerdeeg aan de korte kanten een stukje naar binnen en vervolgens nog een keer zodat de stukken elkaar bijna raken.
– Leg vervolgens de delen op elkaar, zodat er een platte rol ontstaat.
– Snijd het deeg in plakjes die zo breed zijn als je vinger.
– Hergebruik het stuk bakpapier dat bij het bladerdeeg kwam en leg dit op een bakplaat.
– Leg de palmeras nu met voldoende ruimte op de bakplaat (vier rijen van 5 palmeras)
– Bak de palmeras in 12 minuten goudbruin.
– Laat ze helemaal afkoelen en eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 25 minuten.

*Check mijn Instagram voor de reel van dit recept.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

Plaats een reactie