Zoek jij een snel curry recept dat niet pittig is? Dan heb ik vandaag deze milde zoete aardappel curry voor je. Het is een gerecht dat je makkelijk en snel klaar maakt. En dat wil je, zeker doordeweeks als je weinig tijd hebt.
Lees je mee voor het recept?
Ingrediënten voor 2-3 personen:
– 350 gram zoete aardappelen
– 1 ui
– 200 gram verse spinazie
– 200 gram kipfilet
– zilvervliesrijst, afgemeten voor 2-3 personen
– 250 ml kokosmelk
– 1 pakje Koh Thai Massaman currypasta
– twee handjes cashewnoten
– olijfolie
Bereidingswijze:
– Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
– Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
– Snijd de ui in ringen, schil de zoete aardappel en snijd in blokjes.
– Fruit de ui aan in de pan en snijd ondertussen de kip in blokjes.
– Doe de kip bij de ui en bak rondom bruin.
– Voeg de zoete aardappelblokjes toe en bak twee minuten mee.
– Schep nu de currypasta door het mengsel en voeg dan de kokosmelk toe.
– Laat het geheel 10 minuten pruttelen.
– Schep dan de spinazie erdoor tot het geslonken is.
– Serveer de rijst met de curry en maak af met de cashewnoten.
– Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 30 minuten.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!