Heb jij wel eens linzenhummus gemaakt? Ik vind het een lekkere variatie op de hummus van kikkererwten. Ik maakte hem met gedroogde rode linzen die ik 10 minuten kookte. Daarna alles door elkaar mixen in een keukenmachine en klaar is je linzenhummus.
Lees je mee voor het recept?
Ingrediënten:
– 200 gram gedroogde rode linzen
– 1 teen knoflook
– 2 eetlepels tahin
– een scheutje olijfolie
– een snuf zout
– peper
– een theelepel paprikapoeder (+ extra)
Bereidingswijze:
– Kook de rode linzen tien minuten, giet af en laat afkoelen. (Als je haast heb, spoel je ze af met koud water zodat ze sneller afkoelen)
– Druk met wat keukenpapier het laatste water uit de linzen en doe ze in een keukenmachine.
– Doe de knoflook, tahin, zout, een flinke snuf peper en paprikapoeder erbij en mix tot een geheel.
– Doe nu de olijfolie erbij en mix tot de gewenste dikte.
– Proef of de linzenhummus genoeg smaak heeft en voeg anders nog wat kruiden toe.
– Verdeel de linzenhummus met een lepel in een mooie schaal en maak af met wat gerookte paprikapoeder.
– Serveer met breekbrood, crackers of pitabroodjes of eet het als beleg op je boterham.
– Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 30 minuten.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!