MOM: witlofsalade met feta en appel

Vanaf vandaag kort ik deze rubriek af naar MOM. Jullie zijn inmiddels bekend met deze rubriek en het scheelt letters.

Voor deze makkelijk op maandag maakte ik deze lekkere frisse witlofsalade met kidneybonen, appel, feta en walnoot. Mijn vriend zette er eerst zijn vraagtekens bij, maar keurde de salade goed. De zoete kidneybonen en appel zijn een mooie tegenhanger van de bittere witlof en de zoute feta.

Ingrediënten voor twee personen:
– vier stronken witlof
– een appel, bijv. Jonagold
– een handje walnoten
– twee kleine blikjes kidneybonen of een groot blik
– 100 gram feta
– een theelepel grove mosterd
– een flinke scheut honing

Bereidingswijze:
Snijd het kontje van de witlof en snijd de stronken in de lengte doormidden. Haal het harde middenstuk eruit en spoel de stronken af. Dep droog en leg ze met de holle kant naar boven op de borden. Spoel de kidneybonen schoon en laat uitlekken. Doe de kidneybonen in de holle kant van de witlof. Schil en snijd de appel in blokjes. Snijd ook de feta in blokjes en verdeel samen met de appel over de borden. Strooi nu de walnoten erover.
Meng de honing en de mosterd en giet deze honingmosterddressing voorzichtig over de borden. Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 10 minuten.

Witlofsalade-feta-appel-lovetocookhealthy (2)

Witlofsalade-feta-appel-lovetocookhealthy (3)

2 gedachtes over “MOM: witlofsalade met feta en appel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s