Makkelijk op maandag: Kip met zoetzure saus

Een aantal jaren terug bezochten mijn ouders mij in Spanje en gingen we samen koken. Omdat we die avond nog ergens naartoe gingen en snel moesten eten, hadden we een pot kant-en-klare pastasaus gekocht. Het zag er super smakelijk uit, totdat de pot buiten de winkel stuk viel en de saus zich over de straatstenen verspreidde. Bah, het aanzicht alleen al, deed ons ter plekke besluiten geen kant-en-klare saus meer te kopen.

Sindsdien maken we onze sauzen zoveel mogelijk zelf. De uitzondering hierop was de zoetzure saus voor over de kip. Tot nu, want ik heb inmiddels een heel simpel en snel recept gemaakt, waarbij de saus snel op tafel staat. Een ideaal recept voor makkelijk op maandag. Daarnaast heb je maar vier ingrediënten voor de saus nodig. Ben je nieuwsgierig geworden? Hier komt het recept.

De saus
Ingrediënten voor 2 personen:
– 60 ml azijn
– twee eetlepels ketchup
– een theelepel sojasaus
– 60 gram kokosbloesemsuiker

Overige ingrediënten:
– twee stukken kipfilet
– een zak oosterse roerbakgroenten
– zilvervliesrijst
– olijfolie
– zout en peper

Bereidingswijze:
Kook de rijst voor de instructies op het pak. Snijd de kip in blokjes en bak deze in een wokpan met olijfolie bruin. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de groenten toe en roerbak kort mee.
Voor de saus doe je alle ingrediënten in een steelpannetje en roer je goed door, totdat alles gemengd is. Breng aan de kook en zet het vuur zacht, zodat het kan pruttelen. Blijf er wel bij staan en roer. Als de rijst klaar is, giet je het af en doe je het op de borden. Doe de groenten en kip erbij en giet de saus er overheen. Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 20 minuten.
Zoetzure kip-groente-rijst-lovetocookhealthy

Zoetzure kip-groente-rijst-lovetocookhealthy (2)

Een gedachte over “Makkelijk op maandag: Kip met zoetzure saus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s