Hummus zonder knoflook

Er zijn weinig mensen die niet van hummus houden. Ik ben er zelf groot fan van, maar door de penetrante knoflookgeur die ik na het eten ervan bij me draag, eet ik het niet zo vaak als ik zou willen. Dus maakte ik het niet zo vaak.

Maar je kunt de knoflook net zo makkelijk weglaten en dat geldt ook voor de citroen. (Die mag ik namelijk niet eten). Dus maakte ik onlangs deze hummus zonder knoflook (en citroen). De foto´s zijn niet heel mooi, want ik maakte het snel ´s ochtends vroeg om mee te nemen naar mijn werk. Maar ik garandeer je dat het lekker is.

Ingrediënten voor een bakje hummus:
– een groot blik kikkererwten
– twee eetlepels tahin (of meer)
– een theelepel komijnpoeder
– een snuf paprikapoeder
– een snuf zout
– een eetlepel olijfolie
– twee eetlepels water

Bereidingswijze:
Doe alle ingrediënten in een blender of pureer met een staafmixer tot een gladde substantie. Proef of je hem goed van smaak vindt. Voeg eventueel meer zout of tahin toe. Lekker op rijstwafels!

Hummus-lovetocookhealthy

Hummus-lovetocookhealthy-2

2 gedachtes over “Hummus zonder knoflook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s