Er zijn weinig mensen die niet van hummus houden. Ik ben er zelf groot fan van, maar door de penetrante knoflookgeur die ik na het eten ervan bij me draag, eet ik het niet zo vaak als ik zou willen. Dus maakte ik het niet zo vaak.
Maar je kunt de knoflook net zo makkelijk weglaten en dat geldt ook voor de citroen. (Die mag ik namelijk niet eten). Dus maakte ik onlangs deze hummus zonder knoflook (en citroen). De foto´s zijn niet heel mooi, want ik maakte het snel ´s ochtends vroeg om mee te nemen naar mijn werk. Maar ik garandeer je dat het lekker is.
Ingrediënten voor een bakje hummus:
– een groot blik kikkererwten
– twee eetlepels tahin (of meer)
– een theelepel komijnpoeder
– een snuf paprikapoeder
– een snuf zout
– een eetlepel olijfolie
– twee eetlepels water
Bereidingswijze:
Doe alle ingrediënten in een blender of pureer met een staafmixer tot een gladde substantie. Proef of je hem goed van smaak vindt. Voeg eventueel meer zout of tahin toe. Lekker op rijstwafels!
2 gedachtes over “Hummus zonder knoflook”