Vroeger was thuis de gehaktbal vaste kost. Mijn moeder maakte een grote pan met gehaktballen en als we geluk hadden waren er op vrijdag nog genoeg gehaktballen over om die tussen de middag op wit brood met currysaus te eten.
Die gehaktballen hadden echter wel even wat tijd nodig om gaar en sappig te worden. En laat ik daar door de week nou juist geen tijd voor hebben. En ik zal vast niet de enige zijn en daarom deel ik vandaag mijn recept voor snelle gehaktballetjes.
Ingrediënten voor twee personen.
-250-300 gram mager rundergehakt
– een snuf zout
– een volle eetlepel oregano
– een-twee theelepels chilipoeder (eventueel nog meer)
– olijfolie
Bereidingswijze:
Doe de kruiden bij het gehakt en meng goed. Verwarm wat olijfolie in een pan. Draai kleine balletjes van het gehakt en bak deze in de pan gaar. Ik zet het vuur niet heel hoog en doe een deksel op de pan, zo garen de balletjes sneller.
Als ze bruin worden zijn ze klaar. Eet smakelijk!
Bereidingstijd: 10 minuten.
Een gedachte over “Makkelijk op maandag: snelle gehaktballetjes”