Flinterdunne kokoskoekjes

Soms kun je zo maar ineens een schot in de roos hebben met koken. Dit had ik met deze kokoskoekjes. Ze zijn superdun, snel klaar en mijn collega´s hebben er weer van gesmuld.

De koekjes zijn heel broos en je moet ze heel voorzichtig in stukjes snijden, maar dan kun je heerlijk genieten van deze heerlijke flinterdunne kokoskoekjes. Zie het als gezondere kokosmakronen, want zo smaken ze toch echt wel een beetje.

Ingrediënten:
– 100 gram havermout
– vier eetlepels blanke, rauwe amandelen
– twee eetlepels agavesiroop
– twee eetlepels gesmolten kokosolie met geur en smaak
– een eetlepel kokosrasp

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden en stel in op 15 minuten.
Maal de havermout en amandelen fijn in een hakmolen of blender. Zorg dat je kleine kruimels overhoudt. Voeg de kokos toe en meng kort door. Voeg nu de kokosolie en agavesiroop toe en mix tot er een broos deeg ontstaat. Bekleed een bakplaat met bakpapier en stort het mengsel in het midden van de bakplaat. Rol voorzichtig met je vingers uit en druk goed aan. Er zal zich een dun, broos geheel vormen. Doe de bakplaat in de oven en bak gaar. Als de tijd om is, haal je de koek uit de oven en laat je deze afkoelen. Zodra hij koud aanvoelt, snijd je hem voorzichtig in stukjes.

Kokoskoekjes-flinterdun-kokosmacronen

Kokoskoekjes-lovetocookhealthy
De koekjes kruimelen heel erg en zijn broos. De kruimels die je overhoudt zijn erg lekker in de yoghurt!

3 gedachtes over “Flinterdunne kokoskoekjes

  1. Hoi hoi hier een vaste stalker o jee 😮 ! Ik wou even laten weten dat ik het recept op zich erg lekker vond en dat ik er zelf ook een variant op gemaakt heb , ze komen nl heel erg dicht in de buurt van lekkere krokante ontbijtgranenflakes ! nl, dit : 100 gram havermout + amandelmeel ( 2 flinke EL ) + Rijstgriesmeel ( 2 + 1/2e EL ) , de kokosolie , de kokosrasp en de agavesiroop heb ik vervangen door honing want die bleek op , ik had alleen nog dat of het werd perensiroop , was ook echt wel een aanradertje hoor 🙂 , dochterlief en ik hebben de koekjes zelf bij het ontbijt al opgesmuld en zoals je zegt , de kruimels hebben we bewaard in een glazen pot en de dag erop tussen de muesli gedaan , we hadden dus 2 soorten kruimels en de combinatie was top ! Dank voor het delen van dit heerlijke receptje !!! P.s. hoe kan ik jou een keertje wat fotootjes sturen ajb ? Ik ben verre van goed in bakken ( wel in koken ) maar jij maakt van mij nog een topbakker hihi Ik heb de smaak van bakken flink te pakken gekregen en heb tevens besloten nu ook zelf brood te bakken ( eerste keer was uhm , nja brood maar niet het gewenste resultaat 😀 ! haha tweede maal ging als niets ! en nu reeds 6x brood gebakken zonder foutjes en de waarheid komt uit de kindermond he ? wel , dan kan ik lekkere dingen bakken volgens haar 🙂 , ze eet dat brood al als snoep 😉 , hartelijke groetjes !!!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s