Laatst maakte ik al empanadas de carne (met gehakt) en ik was daar zo enthousiast over dat ik dit keer besloot om de empanadas met tonijn te maken.
Oefening baat kunst, want deze keer kwamen de empanadas er cosmetisch gezien veel beter uit. Ook deze empanadas zijn geschikt voor een tapasavond.
Ingrediënten voor twaalf empanadas:
– een pak hartige taartdeeg (uit de vriezer)
– een blikje tonijn
– een half pakje tomato frito
– twee eieren
– een rode ui
– een teen knoflook
– olijfolie
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden en stel in op 15 minuten. Doe een ei in een pannetje en kook deze gaar.
Laat het deeg ontdooien en snijd er met behulp van een grote mok/kom rondjes uit de vierkante plakjes. Probeer zo weinig mogelijk deeg weg te gooien.
Verhit de olie in een pan en voeg de ui en knoflook toe. Fruit deze en voeg dan de tonijn toe. Bak deze lichtbruin. Voeg vervolgens de tomato frito toe. Als het ei klaar is, laat je hem schrikken met koud water, pel je deze en snijd je hem grof. Doe het ei bij het mengsel en roer goed door.
Haal de pan van het vuur en leg met behulp van een theelepel wat van het mengsel op de ene helft van het rondje deeg. Vouw de helft zonder mengsel over de vulling en druk dicht met een vork. Doe dit met alle rondjes en leg ze voorzichtig in een bakblik.
Kluts nu het ei los en bestrijk de bovenkant van de empanadas ermee. Doe het bakblik in de oven en bak de empanadas de atún in 15 minuten gaar.
Ook hiervoor geldt dat je de overige saus kunt invriezen voor een snelle pasta.
Oooh, dit ziet er zooo lekker uit!
LikeGeliked door 1 persoon
Dank je Ellen!
LikeLike