Gezonde groentecake met rode bieten en wortel

Ik ben me er van bewust dat ik de laatste tijd veel recepten voor snacks, cake en koekjes plaats. Dit komt doordat ik heel veel aan het experimenteren ben geweest en ja ik wil de recepten ook publiceren, waardoor recepten voor avondeten wat minder aanwezig zijn de laatste tijd.

Deze cake maakte ik voor mijn verjaardag en deelde ik als traktatie uit op het werk. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik het een beetje riskant vond, want ik had de cake zelf niet geproefd. Mijn collega´s waren dus ongemerkt mijn proefkonijnen voor deze gezondere cake met rode bieten en wortel. Gelukkig hoefde ik me geen zorgen te maken, want sommige collega´s kwamen terug voor een tweede of derde stukje.

Ingrediënten:
– 125 gram fijngesneden rode bieten
– 125 gram geraspte wortelen
– drie eieren
– 100 gram kokosbloesemsuiker
– 190 gram speltbloem
– 80 ml olijfolie
– een theelepel kaneel
– een theelepel bakpoeder
– 60 gram gehakte walnoten

Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 180 graden en stel in op 75 minuten.Vet een siliconenbakvorm in met boter of bekleed een vaste cakevorm met bakpapier.
Zeef het bloem en bakpoeder boven een kom. Klop de eieren, olijfolie en kokosbloesemsuiker in een andere kom met een mixer tot een schuimend. luchtig geheel. Schep nu alle andere ingrediënten door het eimengsel. Schep het geheel voorzichtig in de bakvorm en zet deze in de oven. Bak de cake in ongeveer 75 minuten gaar. Hij is klaar als een cocktailprikker er droog uitkomt.
Laat even vijf minuten staan en haal de cake dan voorzichtig uit de bakvorm en laat afkoelen op een rek. Eet smakelijk!

Mengsel-rode bieten- wortelcake

Cakevorm-mengsel- rode bieten-wortelcake

Niet de beste foto, maar wel heel lekker.
Niet de beste foto, maar wel heel lekker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s