Makkelijk op maandag: zwarte bonensalade

Deze kleurrijke salade met zwarte bonen is erg voedzaam en een perfecte maaltijd voor een makkelijk op maandag. Ik maakte deze zwarte bonensalade razendsnel klaar en doordat er op zout en olijfolie na geen dressing over zit, proef je de smaken van de verschillende ingrediënten erg goed. En dat vind ik erg belangrijk. Ik hou niet van salades die zwemmen in dressings, dus als ik in een restaurant een salade bestel, laat ik de dressing er altijd apart bij serveren. Datzelfde geldt overigens voor broodjes met mayonaise of sausjes.

Maar goed, terug naar de salade. Hier komt hij!

Ingrediënten voor twee personen:
– een groot blik zwarte bonen
– een rode paprika
– een blikje maïs
– twee bosuitjes
– een rijpe avocado
– olijfolie
– sap van een citroen
– zout

Bereidingswijze:
Doe de zwarte bonen in een zeef en spoel goed af. (Ze zijn schoon als ze niet meer schuimen). Laat uitlekken en doe ze in een kom. Laat de maïs uitlekken en doe bij de zwarte bonen. Was en snijd nu de paprika en bosui fijn. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd in stukjes. Strooi er wat citroensap over om te voorkomen dat de avocado bruin wordt. Voeg de avocado, paprika en bosui bij de zwarte bonen en mais. Sprenkel de olijfolie er over en maak op smaak met zout. Schep de ingrediënten door elkaar en serveer de salade op de borden. Eet smakelijk!

Ik at er gegrilde kalkoenfilet bij. Deze maakte ik klaar in de grillpan, terwijl ik de salade aan het klaarmaken was.

Totale bereidingstijd: 10 minuten.
Zwarte bonen-salade-avocado

Zwarte bonen-salade

2 gedachtes over “Makkelijk op maandag: zwarte bonensalade

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s