Noem ze linzenpannenkoekjes of noem ze linzenburgers. Wat maakt het ook uit, deze linzenpannenkoekjes zijn een heerlijk bijgerecht als je een dagje geen vlees wilt eten.
Linzen zijn een goede bron van mineralen en vitaminen en zijn rijk aan ijzer, fosfor, magnesium en B-vitaminen. Deze linzenpannenkoekjes bedacht ik ´s avonds in bed, nadat ik weer eens op mijn voorraad linzen was gestuit. Ze zijn ook nog eens makkelijk klaar te maken, dus wat wil je nog meer?
Ingrediënten voor zes pannenkoekjes:
– een blik linzen (400 gram)
– twee eieren
– een theelepel Baharatkruiden van Jonnie Boer
– een flinke snuf zout
– optioneel koriander
– olijfolie
Bereidingswijze:
Laat de linzen uitlekken en spoel ze vervolgens goed af tot ze niet meer schuimen. Doe ze samen met de andere ingrediënten in een kom en pureer tot een grove massa. Verhit nu wat in een pan en scheep twee eetlepels van het mengsel in de pan, zodat je twee kleine pannenkoekjes krijgt. Bak ze kort aan beide kanten gaar. Ze hoeven niet bruin te zijn, want dan worden ze droog.
Maak af met wat koriander en serveer. Erg lekker bij een groene salade. Eet smakelijk!