Hello heerlijke avocado citroentaart. Deze taart maakte ik afgelopen zondag, omdat ik avocado´s had die op moesten. De taart is heel fris en vormt een perfect toetje als je een etentje hebt.
Je kunt de taart in de koelkast op laten stijven of in de vriezer als je liever een ijstaart hebt. De taart kun je in meerdere kleine springvormpjes maken of in een grote. Het is maar net waar je zin in hebt. Het mooie van deze taart is dat hij best gezond is. Ben je nieuwsgierig geworden? Hier komt het recept.
Ingrediënten voor acht personen:
De bodem:
– 1/2 cup walnoten
– 1/2 cup dadels (ongeveer 16 kleintjes)
– 1/4 cup kokosrasp
– twee theelepels citroenrasp
– een snuf zout
De vulling:
– twee avocado´s
– 1/4 cup agavesiroop
– 1/4 cup citroensap (vers)
– een eetlepel kokosolie (geur/smaakloos)
– een theelepel citroenrasp
Bereidingswijze:
Doe alle ingrediënten voor de bodem in een hakmolen of foodprocessor en hak de ingrediënten fijn, totdat er een plakkerig mengsel ontstaat. Beleg een 18 cm springvorm of twee kleine springvormen met bakpapier en verdeel nu het mengsel over de bodem (s), zodat er een egale korst ontstaat. Zet de springvorm(en) in de koelkast.
Blend of pureer de ingrediënten voor de vulling tot een gladde massa. Verdeel deze over de springvorm(en). Laat tenminste twee uur opstijven in de koelkast. Voor een ijstaart zet je de vorm(en) in de vriezer. Verwijder na twee uur de springvorm en snijd de taart(jes) aan. Eet smakelijk!
Bereidingstijd: 20 minuten
Wachttijd: 2 uur
Dat klinkt helemaaaaal niet verkeerd!
LikeGeliked door 1 persoon
Hij is ook echt heerlijk!
LikeLike