Italiaanse plaattaart

Vandaag heb ik het recept voor je van een Italiaanse plaattaart. Dit recept ontstond, omdat ik restjes moest opmaken uit de koelkast.  Net zoals alle andere plaattaarten is dit een super makkelijk recept, waar je weinig werk aan hebt, maar wel een heerlijk maal of hapje op tafel zet. Lees je mee voor het recept?Italiaanse-plaattaart-lovetocookhealthy


Ingrediënten voor een plaattaart

– een rol vers bladerdeeg
– een pot groene pesto
– een bol mozzarella
– 1 pakje prosciutto
– 80ml passata
– een theelepel gedroogde oregano
– 1 grote trostomaat
–  een handje pijnboompitten

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 200 graden en stel in op 25 minuten.
– Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat, vouw de randjes naar binnen en prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg (niet de randjes).
– Snijd de tomaten en mozzarella in dunne plakken.
– Meng de passata met de oregano en smeer het bladerdeeg hiermee in.
– Verdeel de plakjes tomaat, mozzarella, pijnboompitten en prosciutto over de plaattaart.
– Maak de Italiaanse plaattaart af met pesto na keuze. Zoals je op de foto kunt zien heb ik de plaattaart rijkelijk bedeeld met de pesto. Je hebt dan ook geen peper en zout nodig om de plaattaart smaak te geven.
– Bak de plaattaart in 20-25 minuten gaar.
– Eet smakelijk.

Totale bereidingstijd: 35 minuten.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

2 gedachtes over “Italiaanse plaattaart

Plaats een reactie