Cake met swirl van aardbeienjam

In de Foodybox herfst van Kroon op het werk zat vorig jaar een pot aardbeien jam (fijn gezeefd) van Bonne Maman. Ik besloot er een cake met een swirl van aardbeienjam te maken, omdat het naast broodbeleg perfect is om mee te bakken.  Lees je mee voor het recept?Cake-met-jam-swirl_lovetocookhealthy

Ingrediënten voor een cake:
– 200 gram zelfrijzend bakmeel
– 200 gram boter (kamertemperatuur)
– 200 gram suiker
– vier eieren (kamertemperatuur)
– 1 zakje vanillesuiker
– 3 eetlepels aardbeienjam
– een snufje zout

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 160 graden en stel in op 60 minuten.
– Mix in een kom de boter, suikers en zout tot een romig mengsel.
– Voeg de eieren één voor één toe en mix tot een glad mengsel.
– Voeg het zelfrijzend bakmeel voorzichtig toe aan het beslag. Mix dit tot je een glad beslag hebt.
– Vet een bakvorm in en bestrooi rijkelijk met bloem. Dit zorgt ervoor dat de cake straks makkelijker uit de vorm komt.
– Stort het beslag in de vorm en swirl de jam licht door de bovenkant van de cake. (Maximaal twee keer roeren)*
– Bak de cake in 60 minuten gaar.
– Als de cake klaar is laat je hem even afkoelen in het blik, haal je hem er voorzichtig uit en laat je hem vervolgens verder afkoelen op een rooster. Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 1 uur 15 minuten.

*De jam zal verder naar beneden zakken tijdens het bakken.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

Plaats een reactie