Simpele pasta met rode pesto

Deze simpele pasta met rode pesto, maak je in een handomdraai klaar. Het is een smaakvolle maaltijd die je vast vaker wilt maken.

Lees je mee voor het recept?

pasta-geroosterdepaprika-pompoen-lovetocookhealthy

Ingrediënten voor 4 personen:
– 1 pot geroosterde paprika
– 1 pot zongedroogde tomaten in kruidenolie
– 250 spekjes
– Parmezaanse kaas
– pasta naar keuze voor 4 personen.

Bereidingswijze:
– Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
– Bak de spekjes in een droge koekenpan bruin en laat uitlekken op keukenpapier.
– Laat de geroosterde paprika uitlekken, verwijder eventuele achtergebleven zaadlijsten en doe in een blender of keukenmachine.
– Doe de zongedroogde tomaten erbij samen met de olijven en knoflook die in het potje zitten. Giet ook een beetje van de olie in de keukenmachine en maal tot een dikke pesto. Voeg eventueel nog wat extra olie van de zongedroogde tomaten toe om de gewenste dikte te krijgen.
– Giet de pasta af en roer de pesto er gelijk door.
– Server de pasta met de Parmezaanse kaas en de spekjes.
– Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 20 minuten.
Serveer er een salade bij voor meer groente. 

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s