Vandaag heb ik een variatie op de simpele eiersalade voor jullie. Dit recept is zo makkelijk en lekker dat je hierna nooit meer kant-en-klare eiersalades uit de winkel koopt.
Het mooie aan dit recept is, dat je maar 4 ingrediënten (plus peper en zout) nodig hebt, die je waarschijnlijk ook al allemaal in huis hebt. Zoek je dus nog een heerlijk recept voor eiersalade voor tijdens de borrel of op brood? Lees dan vooral verder!
Ingrediënten voor 1 bakje eiersalade:
– 4 eieren
– 3 eetlepels yogonaise
– 1 theelepel grove mosterd
– 1 bosui
– zout & peper
Bereidingswijze:
– Doe de eieren in een steelpan, zet ze onder water en breng aan de kook.
– Kook de eieren 8 minuten, giet vervolgens het water af en laat ze schrikken door ze onder koud water te houden en laat ze vervolgens in het koude water afkoelen.
– Pel de eieren en snijd ze in grove stukken.
– Snijd de bosui in dunnen ringetjes.
– Doe alle ingrediënten in een kom en meng door elkaar. Maak op smaak met zout en peper.
– Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 20 minuten.
Deze eiersalade eet je het beste dezelfde dag nog op. De smaak van de bosui neemt anders de overhand.
Heb jij een van deze recepten gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!