Vandaag heb ik het recept voor je van een plaattaart met ricotta en courgette. Ik maakte hem na een thuiswerkdag, terwijl mijn man ondertussen onze dochter ging ophalen. Het is weer zo’n recept waar je weinig werk aan hebt, maar wel een heerlijk maal op tafel zet. Lees je mee voor het recept?
Ingrediënten voor een plaattaart
– een rol vers bladerdeeg
– 250 gram ricotta
– 1 ei
– 1/2 courgette
– 150 gram geraspte Parmezaanse kaas
– 2 eetlepels amandelschaafsel
– peper en zout
Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 200 graden en stel in op 25 minuten.
– Rasp of snijd de courgette in dunne plakken.
– Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat en vouw de randjes naar binnen.
– Klop het ei los en smeer hiermee de randjes van het bladerdeeg in.
– Doe de ricotta in een kom samen met het resterende ei, zout, peper en de helft van de kaas en meng goed.
– Smeer dit mengsel op het bladerdeeg.
– Verdeel de plakjes courgette hierover en maak af met de rest van de geraspte kaas.
– Bak de plaattaart in 25 minuten gaar.
– Rooster ondertussen het amandelschaafsel.
– Haal de plaattaart uit de oven, strooi het amandelschaafsel erover en snijd vervolgens in stukken.
– Eet smakelijk.
Totale bereidingstijd: 50 minuten.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!