Gnocchi traybake met ricotta

Ik ben de laatste tijd fan van traybakes. Deze gnocchi traybake met ricotta is weer zo’n maaltijd waar je weinig werk aan hebt en toch een heerlijk smaakvol maal op tafel zet.

Deze traybake met gnocchi, snoeptomaatjes, courgette en ricotta schuif je binnen 5 minuten in de oven. Lees je mee voor het recept?

Ingrediënten voor 4 personen:
– 1 pak gnocchi
– 250 gram snoeptomaatjes
– 1 courgette
– 1 rode ui
– 250 gram ricotta
– 2 tenen knoflook
– olijfolie en Italiaanse kruiden

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
– Snijd de courgette in grove stukken en de ui in ringen.
– Doe de tomaten en courgette in een kom met wat olijfolie en roer goed door. Verdeel over de bakplaat. Leg hier ook de uiringen en knoflook in hun velletje bij.
– Doe de gnocchi in een kom met een scheut olijfolie en meng goed. Verdeel de gnocchi ook over de bakplaat.
– Leg de ricotta in het midden tussen de groente en gnocchi.
– Bak het geheel 30 minuten gaar.
– Haal de bakplaat daarna uit de oven, schep de groente in een kom, knijp de knoflook boven de groente uit, maak op smaak met wat Italiaanse kruiden en roer tot een saus.
– Doe de gnocchi op de borden, verdeel hierover de saus en maak af met de ricotta.
– Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 35 minuten.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s