In de Sustainble box van Kroon op het werk zat een tros bananen van I Am Organic. Hun bananen zijn biologisch met een CO2 neutrale voetafdruk.
Ik besloot daarmee deze heerlijke speculaas muffins te maken zonder toegevoegde suikers. Het hele huis rook heerlijk naar speculaas en de muffins zelf waren binnen de kortste keer op.
Lees je mee voor het recept?
Ingrediënten voor 8 kleine muffins:
– 5 Medjool dadels (ontpit)
– 50 gram roomboter ( in kleine stukjes)
– 2 rijpe bananen
– 1 theelepel vanille-extract
– 3 eieren
– 70 gram zelfrijzend bakmeel
– 1 eetlepel koek- en speculaaskruiden
– 2 handjes rozijnen
– een snuf zout
Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 175 graden en stel in op 20 minuten.
– Doe de boter, dadels, vanille-extract, bananen en eieren in een keukenmachine en mix tot een glad geheel.
– Doe nu het zelfrijzend bakmeel en een snuf zout erbij en meng goed.
– Schep de rozijnen erdoor en verdeel het mengsel over kleine siliconen cupcape vormpjes.
– Bak de muffins in 20 minuten gaar en laat vervolgens afkoelen op een rooster.
– Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 45 minuten
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!