In de Foodybox van Kroon op het werk zat ook een doosje met 6 gebaksbodems van Jos Poell. Deze chocoladelover besloot deze gebaksbodems te vullen met een ganache en aardbeienjam. Pure chocolade en rood fruit zijn namelijk een heerlijke combinatie. Deze tartelettes maak je binnen 15 minuten en zet je vervolgens even in de koelkast om op te stijven. Ideaal dus als je snel iets moet maken voor de visite of lekkere trek.
Ik gebruik ook nog een beetje plantaardige boter van Blue Band, die ook in de Foodybox zat. Ik had namelijk nog wat over nadat ik de pruimencake had gemaakt. De boter zorgt ervoor dat de ganache gaat glanzen.
Lees je mee voor het recept?
Ingrediënten:
– 100 gram pure chocolade
– 100 ml slagroom
– 6 eetlepels aardbeienjam (minder suiker)
– 5 gram (plantaardige) roomboter (ongezouten)
– 1 doosje gebaksbodems van Jos Poell
Bereidingswijze:
– Doe een klein laagje aardbeienjam in elke gebaksbodem, maar zorg dat er genoeg ruimte is voor de ganache.
– Verwarm de slagroom in een steelpan tot deze bijna gaat koken. (Er zit dan een velletje op en je ziet belletjes aan de rand van de pan.)
– Breek ondertussen de chocolade in brokken en doe in een andere pan.
– Giet de slagroom zodra deze warm genoeg is over de chocolade en roer tot deze volledig gesmolten is.
– Roer dan de boter erdoor tot deze ook helemaal gesmolten is en er een gladde ganache ontstaat.
– Verdeel de ganache gelijkmatig over de gebaksbodems.
– Zet de tartelettes een uur in de koelkast en haal ze vijf minuten voor het serveren uit de koelkast.
– Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 15 minuten + 1 uur wachttijd.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!