Bonbons met appeltaart pindakaas

In de Foodybox herfst van Kroon op het werk zat ook een pot pindakaas appeltaart. Met de andere pot had ik al pure chocolade bonbons gemaakt en ik besloot dat de appeltaart pindakaas het goed zou doen met witte chocolade. Deze bonbons maak je ook makkelijk klaar. Het enige is dat de witte chocolade sneller stolt, dus je moet tussendoor de chocolade goed warm houden.

Bonbons-pindakaas-appeltaart-lovetocookhealthy

Je hebt naast pindakaas enkel witte chocolade nodig, makkelijker kan het niet. Lees je mee voor het mini-recept?

Ingrediënten voor 15 bonbons:
– 200 gram witte chocolade
– een pot pindakaas appeltaart

Bereidingswijze:
– Verwarm 3/4 deel van de chocolade au-bain marie en roer tot de chocolade helemaal vloeibaar is.
– Haal de pan met chocolade van het fornuis en roer het laatste deel chocolade door de vloeibare chocolade tot het is opgenomen. Roer goed alle klontjes eruit.
– Schep met een kleine theelepel chocolade in de bonbonvorm en zorg dat de bodem en zijkant is bedekt. Zet de bonbonvorm een kwartier in de koelkast.
– Haal de bonbonvorm uit de koelkast en schep een laagje pindakaas in de vormpjes. (Het kan zijn dat je sommige stukjes appeltaart iets kleiner moet snijden.) Schep daarna ook gelijk de resterende chocolade over de pindakaas tot de vormpjes gevuld zijn. Zet de vorm nu een uur in de koelkast.
– Haal ze uit de vorm en eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 1 uur 30 minuten.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

Bewaar ze in de koelkast.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s