Deze pruimencake bakte ik met een overschot aan pruimen die ik anders niet op kreeg. Ik besloot de plantaardige boter van Blue Band te gebruiken die ik had gekregen via Kroon op het werk. Wij smeren al jaren plantaardige boter op brood, dus wist ik zeker dat deze plantaardige boter van Blue Band het goed zou doen in een cake.
Deze cake heb je in 10 minuten klaar en gaat dan nog 50 minuten in de oven. Het is een lage cake die je bakt in een ronde springvorm van 26 cm. Lees je mee voor het recept?
Ingrediënten:
– 200 gram zelfrijzend bakmeel
– 185 gram Blue Band plantaardige boter (kamertemperatuur)
– 200 gram suiker plus een theelepel extra
– 3 eieren
– 1 theelepel vanille-extract
– 125 gram halfvolle yoghurt
– ongeveer 8 pruimen
Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 160 graden (hete lucht) en stel in op 50 minuten.
– Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de randen goed in.
– Mix in een kom de boter, suiker en vanille-extract romig.
– Voeg dan een voor een de eieren toe en mix goed.
– Voeg dan de helft van het zelfrijzend bakmeel toe mix goed en voeg de de yoghurt toe. Als dat goed is gemixt voeg je de laatste helft zelfrijzend bakmeel toe.
– Stort het beslag in de springvorm en verdeel het egaal over de vorm.
– Was de pruimen en snijd ze in partjes.
– Verdeel ze nu over het beslag.
– Strooi als laatste de extra suiker over de cake.
– Doe de cake in de oven en bak hem in maximaal 50 minuten gaar.
– Als hij klaar is laat je hem even afkoelen in de vorm.
– Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 1 uur.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!
Een gedachte over “Pruimencake”