Bonbons met dadel kaneel pindakaas

In de Foodybox herfst van Kroon op het werk zat onder andere een pot pindakaas dadel kaneel. Behalve dat het erg lekker is op brood kun je het ook gebruiken in een recept. Ik besloot bonbons te maken en stofte daarvoor mijn bonbonvorm af. Zelf bonbons maken is super makkelijk en ze zijn ook zo klaar. Ze moeten alleen even hard worden in de koelkast.

Je hebt naast pindakaas enkel pure chocolade nodig, makkelijker kan het niet. Lees je mee voor het mini-recept?

Ingrediënten voor 15 bonbons:
– 200 gram pure chocolade
– een pot pindakaas dadel kaneel

Bereidingswijze:
– Verwarm 3/4 deel van de chocolade au-bain marie en roer tot de chocolade helemaal vloeibaar is.
– Haal de pan met chocolade van het fornuis en roer het laatste deel chocolade door de vloeibare chocolade tot het is opgenomen.
– Schep met een kleine theelepel chocolade in de bonbonvorm en zorg dat de bodem en zijkant is bedekt. Zet de bonbonvorm een kwartier in de koelkast.
– Haal de bonbonvorm uit de koelkast en schep een laagje pindakaas in de vormpjes. Schep daarna ook gelijk de resterende chocolade over de pindakaas tot de vormpjes gevuld zijn. Zet de vorm nu een uur in de koelkast.
– Haal ze uit de vorm en eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 1 uur 30 minuten.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

Bewaar ze in de koelkast.

2 gedachtes over “Bonbons met dadel kaneel pindakaas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s