In de zomer eten we vaker salades en deze lauwwarme pastasalade met broccoli en spekjes is een heerlijke maaltijd die je binnen 20 minuten op tafel hebt staan. Perfect om te maken na een drukke dag.
De restantjes kun je de volgende dag meenemen naar werk/school als lunch. Lees je mee voor het recept?
Ingrediënten voor 3 personen:
– volkoren penne (afgemeten voor 3 personen)
– 1 stronk broccoli
– 250 gram cherrytomaatjes
– 2 eetlepels rode pesto
– 125 gram gerookte spekjes
– 1 teen knoflook
Bereidingswijze:
– Kook de penne volgens de instructies van het pak.
– Breng water aan de kook en snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes.
– Kook de broccoli in 6 minuten gaar.
– Doe de spekjes in een droge koekenpan, pers de knoflook hierover uit en bak de spekjes krokant op middelhoog vuur.
– Halveer de cherrytomaatjes en doe deze bij de spekjes en bak 5 minuten mee.
– Giet de pasta en broccoli af en laat goed uitlekken.
– Lepel de tomaatjes, spekjes en knoflook voorzichtig door de pasta en broccoli. ( Probeer het vocht en vet van de spekjes niet mee te nemen.)
– Roer als laatste de pesto door de pasta en serveer.
– Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 20 minuten.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!