Deze parelcouscous met zomerse groenten is weer een voorbeeld van hoe je met weinig ingrediënten een heerlijke salade op tafel kunt zetten. Daarnaast is de salade ook nog eens heel snel klaar, dus perfect om te maken na een drukke dag. Lees je mee voor het recept?
Ingrediënten voor 3 personen:
– 225 gram parelcouscous
– 10 cherrytomaatjes
– 1/2 komkommer
– 2,5 handjes rozijnen
– 1/2 rode ui
– 1 puntpaprika
– 150 gram feta
– 1 liter water
– 2 blokjes groentebouillon
– 3 eetlepels extra vierge olijfolie
– 1 eetlepel honing
Bereidingswijze:
– Breng 1 liter water met de bouillonblokjes aan de kook en bereid hierin de parelcouscous.
– Snijd ondertussen de ui in hele kleine blokjes en doe in een kom.
– Snijd de komkommer en puntpaprika in even grote blokjes en doe bij de ui.
– Halveer de cherrytomaatjes en doe deze samen met de rozijnen ook in de kom.
– Giet de parelcouscous af, doe deze bij groente in de kom. Meng de olijfolie met de honing, doe dit bij de parelcouscous en schep alles goed door elkaar.
– Verkruimel de feta en roer deze door de couscous.
– Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 20 minuten.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!