Pompoenplaattaart

Vandaag heb ik het recept voor je van een pompoenplaattaart met chipolataworstjes en mozzarella.  Deze plaattaart staat binnen 50 minuten op tafel en is heel makkelijk te maken. Ik maakte hem met mozzarella, maar hij is ook heerlijk met een andere kaas. Lees je mee voor het recept?


Ingrediënten voor een plaattaart

– een rol vers bladerdeeg
– 2 volle eetlepels crème fraîche
– een zak muskaatpompoenblokjes (400 gram)
– 1 rode ui
– 100 gram geraspte mozzarella
– 1theelepel gedroogde tijm
– 3 runderchipolata worstjes
– peper

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 200 graden en stel in op 25 minuten.
– Kook de pompoenblokjes in 15 minuten gaar en giet dan af.
– Snijd de ui in dunne ringen.
– Knijp het vlees uit de worstjes en verkruimel het zodat er een gehakt ontstaat.
– Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat.
– Pureer de helft van de pompoenblokjes met de crème fraîche en maak op smaak met wat peper.
– Smeer het mengsel op het bladerdeeg en laat de randjes vrij.
– Verdeel de ui en de overgebleven blokjes over de plaattaart.
– Verdeel dan de gehakt over de plaattaart en maak af met de mozzarella en tijm.
– Bak de plaattaart in 25 minuten gaar.
– Eet smakelijk.

Totale bereidingstijd: 50 minuten.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s