Een tijdje geleden wilde ik weer eens curry maken, maar niet een van de curry’s die al op de site staat. Daarnaast leek het me lekker om de curry met zalm te maken, zodat we dat ook weer eens aten.
Deze curry is makkelijk en snel klaar te maken en ook kidsproof, doordat de currypasta erg mild is. Lees je mee voor het recept?
Ingrediënten voor 3 personen:
– 1 ui
– 2 zalmmoten (ontdooid)
– 1 zak spinazie (ongeveer 400 gram)
– 1 pakje kokosmelk
– 1 pakje massaman curry pasta mild
– zilvervliesrijst voor 3 personen
– olijfolie
Bereidingswijze:
– Verhit wat olie in de pan en snipper ondertussen de ui.
– Fruit de ui in de olie.
– Kook ondertussen de rijst gaar.
– Snijd de zalmmoten in blokjes en doe in de pan zodra de ui glazig is.
– Bak de zalmblokjes gaar en voeg dan de currypasta en kokosmelk toe.
– Zodra de saus begint te borrelen voeg je beetje bij beetje de spinazie toe, totdat deze in de curry is geslonken.
– Laat het geheel nog 10 minuten sudderen en serveer daarna met de rijst.
– Eet smakelijk.
Totale bereidingstijd: 30 minuten.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!