Review: URB luxury drinks zonder alcohol

Een tijdje terug kreeg ik de vraag of ik de nieuwe URB luxury drinks wilde testen. Daar zei ik geen nee op, want deze dranken zijn geheel alcoholvrij en beloven een ware smaakbeleving. Lees in dit artikel meer over deze nieuwe alcoholvrije dranken.

URB is een nieuw merk alcoholvrije dranken met een unieke smaak. Speciaal ontwikkeld voor mensen die wel eens iets anders willen drinken dan het huidige alcoholvrije aanbod. Daarbij is URB geen kloon van een bestaande drank of een drank waar de alcohol uit is gehaald. URB brengt een nieuw aanbod alcoholvrije dranken op de markt voor de liefhebber van kwalitatief hoogwaardige mousserende dranken, zonder dat je de alcohol mist. 

URB heeft drie smaken ontwikkeld, gemaakt van een organische mix van fruitsoorten en speciaal geselecteerde kruiden om elk drankje een uniek, rauw urban randje te geven. Kunstenaar Bram Reijnders heeft de ontwerpen voor de doppen van deze moderne, maar luxe flessen ontworpen. Dit alles draagt bij aan een product dat je niet zomaar over het hoofd ziet in de winkel. 

Smaken
Er zijn drie smaken ontwikkeld die alle drie vernoemd zijn naar een bruisende wereldstad: Amsterdam, Berlin en Shanghai. Ze hebben allemaal hun eigen karakter en DNA, net zoals de steden zelf. 

Amsterdam
Dit drankje is licht van kleur en doet zo in de fles denken aan witte fijn. Zodra je de fles opendoet komen de bubbels je tegemoet. De smaak is een combinatie van citrus en jeneverbes. Een mooie, frisse en bruisende drank die heerlijk smaakt bij een lichte maaltijd zoals een salade. 

Berlin
Dit drankje is donker van kleur en doet denken aan rode wijn. Zodra je echter een slok neemt, proef je gelijk dat de Berlin niet te vergelijken is met rode wijn. De Berlin is de pittigste drank van de drie smaken en heeft een bittere afdronk. De Berlin smaakt goed bij zware, kruidige gerechten. 

Shanghai
Is dit een prosecco? Kijkend naar de kleur zou je het wel denken, maar de smaken van passiebloem, sencha thee en rabarber doen eerder denken aan warme zomeravond. Deze frisse, iets zoete drank is perfect voor tijdens de lunch of als aperitief. 

Voedingswaarde:
Het etiket geeft de volgende voedingswaarde aan:

 

Voedingswaarde per
Energie
Vet
Koolhydraten
– waarvan suikers
Eiwit
Zout

100 gram
18 kcal
0 gram
4,50 gram
3,75 gram
<0,01 gram
<0,01 gram

 

 

 

 

 

 

Conclusie:
Ik zie mijzelf deze drankjes zeker nog wel een keer kopen. Al neig ik wel meer naar de Amsterdam en Shanghai, omdat deze net iets frisser en lichter van smaak zijn. De Berlin zou ik drinken bij een winterse maaltijd zoals stoofvlees, een goede biefstuk of andere stoofpot. 

Wil jij de URB luxury drinks ook uitproberen? Je vindt ze onder andere bij de betere slijterijen.

Heb jij ze geproefd? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s